Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace

 

img_8227.jpg

Oficiální jméno: Bastian Renčín Ranč
Chovatelská stanice: Renčín Ranč
border kolie
narozen
: 6.5 2010

Klub: Agility klub Zlechov
Povaha
: Miláček. Strašně hodný pes. Kamarádí se s lidma, se psi, mým morčetem a začal respektovat i kočky co jsou na ranči.
Poslušnosti se moc nevěnujeme, mě ani ho to nebaví, ale základní poslušnost má. (až na povel "k noze" a chůzi u nohy, ale jinak přivolání, odložení, sedni, lehni, a podobné věci zvládá)

Jako každá borderka je to velmi aktivní pes, ale je také velmi přizpůsobivý a když mu dáte najevo, že teď na něj nemáte čas lehne si někam do rohu a ani nepípne.

Čemu se věnujeme: Naší hlavní zálibou jsou agility.  Cvičíme v agility klubu ve Zlechově, kde máme spoustu dobrých přátel. Pokud vše vychází, ve Zlechově trénujeme 2x týdně, jinak se snažíme občas něco potrénovat i doma.
Další záliba je dog-freesbee...ovšem v našem podání jde pouze o to, že já hodím talíř a Bastian ho chytne a přinese :D žádné metrové výskoky do vzduchu ani skákání po mých zádech apod. se nekoná, i když se mi tento sport líbí. 
Dogdancing....když je nuda, vymýšlíme spolu různé cirkusové kousky, takže by se to dalo nazvat dogdancing, ale stejně jako u dogfreesbee  spíš tak něco "zkoušíme".

A nejčastější trávení času hned po agilitění je čas strávený ve stáji. Bastian tam má spoustu psích kámošů a než já si najdu Casinku ve výběhu tak se Basťa hodně projde :D Většinou o něm ani nevím kde se po stáji toulá ale vždycky je obalený bůhvíčím a unavený, tak se asi baví :D

Závody: takový nějaký pokus o závodění jsme uskutečnili v červnu 2011, kdy jsme s přáteli jeli na třídenní Mistrovství Border colií České republiky. Účastnili jsme se v kategorii štěňat a získali krásné 11.místo z 40-ti štěňátek.

Zdraví: Bastian má vyšetřené dědičné choroby očí, DNA, CEA, PRA atd. -negativní, zvíře nevykazuje žádné příznaky těchto onemocnění
Dále máme vyšetření kloubů, boužel Bastian zdědil hraniční dysplazii kyčelního kloubu DKK 2/2, v pohybu ani čemkoliv jiném ho to neomezuje, nebolí, není třeba žádné operace, tento stav je ještě zdravé zvíře, ale například jeho potomci by mohli trpět už vážnějším onemocněním. DLK (loketní klouby) 0/0 (naprosto zdravé)

Boužel má Bastian vadu, díky níž nemůže být uchovněn.

matka: Bety Sen pastýřů                                                          otec: Faust Foxy Fox

mamca-bety.jpg

faust2.jpg